Здравословно и забавно хранене за нашите деца – част 2

Образователни игри и вкусни рецепти за малчуганите.
Създайте добри хранителни навици за Вашето дете.

Бъдещето на нашите деца.Изберете правилното и съчетайте с приятното

Говорихме си колко нездравословно се хранят нашите деца, как не взимат добър пример от връстниците си и колко некачествени храни се продават в закусвалните и магазинчетата в училищата. Ние няма как да спрем продажбите на храните, които влият неблагоприятно на здравето на нашето дете, но можем да изградим хранителните му навици, да го обучим добре и то да започне да подбира добре храните, които приема.

Децата могат да бъдат и много разумни, когато им се поднесе информацията правилно и с разбиране. Хубаво е  да използваме фрази като: „Искаш да си здрав нали? Искаш и всички от нашето семейство да бъдат здрави, така че нека направим един страхотен експеримент“. Децата ни биха помогнали на своите приятели, близки и съученици и да разказват с интерес за нещата, които са научили и правили. Интересно можем да го направим самите ние. С малко креативност и разбира се настроение, ще създадем приятна и приятелска атмосфера за нас и нашите деца.Нека съчетаем полезното с приятното и се включим в най-интересното здравословно приключение!

Интересни и поучителни здравословни игри.

Освен здравословните рецепти, които сме Ви подготвили, решихме да продължим забавата и с различни игри, които със сигурност биха грабнали интереса на Вашето дете.
Приключения, както за малките така и за големите.
Нека първо поиграем, а след това си хапнем вкусничко и здравословно!
Идва пролетта, а лятото ще забърза мигновено крачки. Колко по- хубаво от това! Хубавите и топли дни наближават, а с тях идва настроението и желанието за нещо ново и различно.

Земята на съкровищата
adventure-kids-min
Напълнете кошницата за пикник с различни плодове и зеленчуци.Облечете си „приключенските дрехи на търсачи“ и отидете сред природата! Можете да организирате тази игра в двора или парка.
Играта:
Изберете 10 различни вида плодове и зеленчуци. Хубаво е да изберете поне 4 от тях да са непознати и екзотични. Например: Авокадо, сладък картоф, манго, личи. Скрийте ги хубаво под храсти, в основата на дървета, столчета, пейки и т.н. Дайте на всяко дете пазарска чанта и му поставете задачата да намери „съкровището“ най-бързо. Когато децата се върнат попитайте ги какъв е плода,от къде идва, какъв вкус има и за какво се използва.

Заповядайте в моя ресторант
 Създайте приятна атмосфера. Сложете покривка, подредете приборите на масата.Направете меню с различни ястия. Предварително подгответе продуктите. Играта може да стане и по-интересна, като добавите съответната държава в менюто за избор. Вие влезте в ролята на клиент, а Вашето дете, като готвач. Вие можете да избирате и поръчвате, а вашето дете да твори, подрежда и поднася ястието.Бъдете креативни в избирането на меню и продукти.
Меню:
Спагети по Италиански
Салата по Руски – Винегрет
Френско сирене (със сладко) или (подправки)
Салата Испания

 

Рецепти за Вас и Вашето дете. Творения в кухнята

                                                            Обичамe животните.

 Картофените мишлета, бухалчето Бу, царят на джунглата Лео и пеещите врабчета. Това са все приятели от гората и джунглата. Създайте и вашите нови приятели.
Необходими продукти:
3-4 моркова
1 краставица
Маслини
1 черно хлебче
Връзка копър
Свежо сирене
Сурови спагети или фиде, солетки- за окрасата
Сварен ориз и грах
                                           

 

 Плодови шишчета и хапки КАЛИНКИ

 Необходими продукти:                      Плодови Шишчета
2 Банана
2 Кивита
5-6 Свежи ягодки

Калинки
1 Франзела
3-4 Чери доматки
Крема сирене
Листа от спанак

                      Забавлявайте се и творете заедно. Приятно е, когато е споделено!

11/04/2023

0 responses on "Здравословно и забавно хранене за нашите деца - част 2"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top
X
X