Готови за закуска! С какво ни посрещат страните в Европа

От какво се състои традиционната закуска в европейските страни

Закуската най-важното хранене!

Закуска! Ммм, Да! Готови сме за закуска. Когато попитат по-голямата част от хората кое е най-важното хранене, те със сигурност биха отдали най-голяма почит на закуската, считана за основен източник на енергия през целия ден. Що се отнася до Европа и нейните традиции, закуската може да варира според вкусовите предпочитания в конкретен регион, но също и в зависимост от някои географски фактори, като например климата. Колкото по на юг отиваме, толкова по-лека и сочна става закуската, а в северните части на континента хората са склонни да закусват по-хранителни и топли ястия..!

Закуска по Италиански

Въпреки, че италианците са най-големите консуматори на пица, хляб и паста, тяхната закуска ( на Италиански език – colazione) съвсем не включва това.
Италианците обикновено започват деня си с кафе, бисквитка или кроасан, ако са забързани закусват и в движение. Кафето почти винаги е късо, чисто и много горчиво. Те пият кафето си задължително след хранене. При по обилната  закуска на италиаците присъстват тост, който може да включва кашкавал и чери доматки или хрупкаво запечен кроасан, пълнен с конфитюр или шоколад, което е перфектно допълнение с добре познатия сговорчив нрав на местното население.

Английска закуска

 

В Англия е типично да попаднем на класическата „пълна английска закуска“ ( на Английски език – full breakfast), която се състои от бекон, наденица, яйца, тост, боб в доматен сос, както и готвени домати. Всичко това, поставено в чиния, наподобява цяла композиция от храна, която върви чудесно с традиционната чаша чай и мляко.

 Да закусим по немски

Едно традиционно блюдо в Германия ( закуска на Немски език – Frühstück)  включва основно колбаси като шунка или салам, разновидности на местните сирена, варени яйца, масло или конфитюр, всичко това наредено върху асортимент от  плодове и филийки с прясно изпечен хляб. Предпочитанията на германците относно тяхното първо ястие за деня може да имат някои различия, които зависят основно от региона на страната, където се намираме.

 

Закуската във Франция и Белгия

Франция ( на Френски език – petit-déjeuner)  и Белгия очевидно имат много общо помежду си, що се отнася до традиционните специалитети на закуска. В двете страни хората обикновено започват деня с багета или с кроасан, и двете с някакъв сладък пълнеж, които често топят в чаша кафе или какао, както и с чаша сок.

 

Да закусим и в Русия

В Русия може да опитаме типичната торта от палачинки (блинчикк), която понякога е прекалено голяма. Там има също бухтички, пълнени със сирене и палачинки с кефир (ферментирала млечна напитка) и сладко с бисквити. Руската закуска ( руски език – завтрак)  обикновено се допълва от чаша чай.

Закуската в Испания

Испанците предпочитат семпла закуска ( на Испански език -desayuno) , която може да е едновременно сладка и солена – тост с настъргани домати, познат още като доматен хляб. Вместо това хлябът може да бъде покрит с обилно количество кайсиев конфитюр. Най-често сутрешната напитка е кафе – черно или бяло.

0 responses on "Готови за закуска! С какво ни посрещат страните в Европа"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top
X
X