Защо да се запишем на уроци по немски

Уроци по немски –  начин да опознаем нова култура

Още няколко причини да учим немски език

Колкото повече езици изучаваме, толкова развиваме себе си и начина, по който възприемаме нещата около нас. Разширяваме мирогледа си, научаваме интересни неща за различните култури и по-лесно се приспособяваме към новостите. Тук ще разгледаме конкретно как немският може да ни бъде полезен не само за успешен бизнес, но и за свободното време. Например като ни отваря възможността да посещаваме близки и далечни дестинации, без да сме зависими от преводач.

Уроци по немски за кариерно развитие

Германия е с най-добре развитата индустрия и сфера на услугите в Европа. Много от българските фирми, с ориентация към чуждестранния пазар поддържат взаимоотношения със страната. Ако сте се ориентирали към кариера, свързана с икономиката, много вероятно е да ви се наложи да работите с документи, да превеждате информация от и на немски език. Добра идея е да се запишете на специализирани уроци по немски, тъй като ще разгледате типичната терминология. Ще имате възможност да се запознаете отблизо със ситуациите, в които можете да попаднете при делови условия.

Знаете ли, че

  • В Германия бизнес срещата се уговаря поне 2-3 седмици по-рано, като при невъзможност за присъствие,уроци по немски - бизнес другата страна трябва да бъде незабавно уведомена с подходящо обяснение.
  • Изключително се държи на етикета за облеклото. То трябва да бъде както официално, така и консервативно. Смята се за грубо нарушение, ако се появите без сако.
  • Прието е германците да се ръкуват с всички присъстващи в началото и края на деловата среща. Ръкостискането е кратко и енергично. Ако има жена сред присъстващите се изчаква тя първа да подаде ръка.
  • Тъй като не обичат хаотичността, всичко което ще бъде обсъдено, трябва предварително да бъде изяснено в дневен ред, които да се спази с точност. Също така не е добре да проявявате чувство за хумор в делова обстановка.
  • Относно деловия обяд – не се говори за бизнес или по лични въпроси, препоръчителните теми са прекарването на отпуската, спорт, впечатления от страната. Тъй като обяда е висококалоричен, трябва да уведомите домакина, ако не консумирате конкретна храна.

Богатата немска култура

уроци по немскиНяма начин да не сте чували за Октоберфест, BMW, красивата планинска природа и впечатляващите замъци, класическата музика, архитектурата. Това са само част от нещата, с които германската област Бавария е световно известна. Би било чудесно, ако имате възможността да я посетите няколко пъти, защото наистина има много за разглеждане. А защо не и да упражнявате немския си език, като разговаряте свободно с приятните и гостоприемни баварци.

Ако сте решили да пътувате до Мюнхен, отбележете си да посетите Английската градина. Тя е сред най-големите паркове в света. Именувана е така заради стила, по който е направена, от швейцарския градинар Фридрих Скел. Следващо предложение – площадът Мариенплац. Наречен е на кулата на Дева Мария, символизираща края на шведската власт. Църквата Свети Петър, Музеят на куклите, Новото и Старото кметство също са част от забележителностите на града.уроци по немски

За да научите повече за немската култура, отидете в Берлин. Непременно посетете Александърплац, Бранденбурската врата, Музеят на модерното изкуство, дворецът Шарлотенбург. Няма как да не останете впечатлени от смесицата от изкуството на съвременността и ренесанса.

10/03/2017

0 responses on "Защо да се запишем на уроци по немски"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top