Перспектива за хората, избрали да учат в чужбина

Сертификат по английски и къде да учим в чужбина

сертификат по английскиСлед завършване на училище много млади хора нямат ясна идея с какво ще се занимават по-нататък. Дали да продължат обучението си – в България или чужбина. Все повече чуждестранни висши институти предлагат програми, чрез които кандидат-студентите биха могли да получат качествено образование на добра цена. Преди да изберете университет трябва да обмислите коя е предпочитаната от вас страна и как да получите сертификат по английски, който обикновено ви е нужен.

Сертификат

Най-често признатият сертификат по английски, с които се извършва прием почти навсякъде е Ietls – Академичен модул. За да се сдобиете с него можете да се обърнете към избран езиков център. Минималната изисквана оценка е общия банд да бъде поне 7, и над 6.5 за всеки един от четирите компонента – четене, слушане, устен изпит и есе/описание на графика.

Бакалавър/Магистър в Германия

Над 400 университета, хиляди специалности – повечето иновативни, специализирани за нуждите на бизнеса, включително и безплатни, за някои от които не е нужен приемен изпит… все пак не е зле да научите малко немски преди да вземете окончателното решение. Друго предимство е, че можете да кандидатсвате в неограничен брой ВУЗ-ове. Самото обучение е 3-4 години – бакалавърска степен и 1-2 магистратурата. По време на семестрите – (зимен и летен) се обръща особено внимание на практическата насоченост на дисциплината, чрез много курсови проекти. След завършване, получената диплома е световно призната.

Кандидатстване във Великобритания

В държавните британски университети се кандидатства чрез онлайн системата UCAS. Първо се провежда интервю с кандидат- студента, на което се обсъжда желаната специалност и необходимата академична подготовка и квалификация. Друг етап е изготвянето на мотивационно писмо и препоръка, изпращане на попълнен формуляр в определени срокове. Кандидатът получава няколко оферти от ВУЗ-овете, и след внимателно обмисляне трябва да избере две от тях до началото на месец юни – категоричен избор и една като резервна. Можете да се възползвате от множество възможности за стипендии и финансиране. Ако оценката ви от сертификат по английски Ielts е в диапазона 8-9 ще имате по-голям шанс да бъдете одобрени от даден университет.

Италия

Подходящ избор, особено ако сте се насочили в сферата на дизайна. Освен качественото образование и приемливите такси, тук имате възможността да се обучавате на английски език, а защо не и на италиански. Културният обмен в тази уникална и слънчева страна също ще ви окаже полезно влияние – ще се докоснете до световно известни паметници и изкуство още от древни времена. Нужно е да подадете документи и молба за допускане до приемен изпит, обикновено до края на май и началото на юни. Преди това е задължително да направите справка за местатата, където да кандидатствате.

10/04/2023

0 responses on "Перспектива за хората, избрали да учат в чужбина"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top