Кучето, най-добрият и верен приятел. Атрактивни и известни породи кучета.

Любопитни факти за нашите приятели –кучетата. Да си вземем куче за домашен любимец и как да се справяме с отглеждането на различните породи кучета.

Породи кучета, да се запознаем с някои от тях.

Избрахме няколко интересни породи кучета, които ни направиха особено впечатление.
Всяка порода куче идва от различна част от света, което разбира се го прави уникално и  специално.

Кучето – най-добрият приятел на човека.

Връзката между кучето и човека е наистина уникална. Кучето е нашият верен и дружелюбен приятел, който ни обича безрезервно и ни се отдава напълно.
Кучетата съпътстват хората от преди повече от 15 000 години. Те ни придружават, не само като домашни любимци, но и като кучета – спасители, водачи, колеги, участват и ни партнират на филмовата сцена. Най-добрият ни приятел-кучето може да бъде и невероятен актьор-ДА! Това е неуспорим факт! В календара кучетата си имат специален ден, с който отбелязваме признателността и любовта си към тях. На 26 август честваме „Световният ден на кучето“. Провеждат се различни игри, конкурси на различни породи кучета, инициативи и благотворителности.

 

Германия – Немски Дог

BeFunky CollageДосещате ли се в кои анимационни филмчета и комикси сте виждали тази порода кучета?
Кой има пряк контакт с духове и таласъми и пази хората от тях? Скуби Ду, разбира се!
Друг много известен филм с участието на този висок приятел е комедията – Мармадюк.
Величествен и аристократичен, вдъхващ респект. Немският Дог е считан за едно от най-високите породи кучета. Въпреки големите си размери, Немският Дог е много нежно и дружелюбно куче. Умно и податливо на дресировка, хубаво е да се започне с обучението още докато кучето е съвсем малко.
Мъжките представители от тази порода са високи от 80 см нагоре, а женските не трябва да са по-ниски от 72 см. Когато става въпрос за хранене – добре би било то да е два пъти на ден. Месото, което трябва да консумира кучето е пилешко и телешко. Свинското, не е подходящо за тази порода. След храна, препоръчително и дори задължително е кучето да почине –  40 мин. до 1 час преди разходка или физическа активност, защото тези породи имат проблем със стомаха – (дилатация на стомаха). Приспособява се навсякъде, може да се гледа и в домашни условия, но е добре да имате голямо легло или кучето да си има собствено кресло. Кучетата от тази порода обожават да се излежават.

 

Англия – Бобтейл ( Староанглийска овчарка)

bobtailБобтейлът на пръв поглед прилича на огромна плюшена играчка. Привлича детските погледи и именно заради това е много харесван от малчуганите. Кучетата от тази порода са изключително любвеобилни, нежни и обожават децата. Бобтейлите работят в интернати за деца, влияят благоприятно на детската психика и развитие. Разсъдливи, интелигентни и с изключително спокоен характер. Пухкавият ни приятел е известен като (кучето бавачка), много предан към семейството, проявява силна привързаност към стопанина си. Интересно е, че кучетата от тази порода имат много малко забележима опашка, именно заради това е и наричан така Bobtail (на английски – куче с подрязана опашка).
Най-голямата грижа за тези кучета е за тяхната козина. Козината им е разделена на два пласта, хубаво е да се сресват поне два пъти седмично. Въпреки дългата им и гъста козина го няма специфичният кучешки мирис, почти не миришат. Храната, която консумират не е много, очудващо за техния размер. Смляно месо( не е хубаво да е свинско или овнешко) съчетано с зърнени храни и зеленчуци. Хранят се и с консерви и суха храна. Когато станат на година и половина сами определят какво количество храна да приемат. Кучетата от тази порода пият прекалено много вода, затова е добре да имат такава винаги около тях.

 

Русия – Самоед

samoyedПухкав, снежнобял и усмихнат приятел, така можем да оприличим Самоеда. Самоедът е руска порода и съществува от 3000 години – една от най-древните северни породи кучета. Тази порода е живяла с племето- самоеди, от там и идва името му. Издръжливи са, могат да теглят шейни и товари на дълги разстояния.
Много дружелюбни, лесно се привързват и не обичат скуката. Изключително добре се разбират с деца и са доста интелигентни. Самоедите притежават игрив и закачлив характер.Обичат студеното време , снежните преживявания и игри. Когато си взимате домашен любимец от тази порода му отделете най-студеното място в къщи-но в никакъв случай, не и на течение!
Самоедът има нужда от натоварване и физическа активност, когато излизате заедно на разходка му поставете задачата да тегли или да носи в чанта храна и вода- това ще е огромно удоволствие за него. Основният продукт в менюто на самоеда е месото – не е препоръчително свинското. Обичат да си похапват риба, сварени яйца, йогурд и извара.

Усмихни се на твоя най-добър приятел. 🙂

07/03/2022

0 responses on "Кучето, най-добрият и верен приятел. Атрактивни и известни породи кучета."

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top
X
X