Курсове по немски език за медици

Медицински немски език

Езиков Център Асториа Груп предлага следните курсове по немски език за медици:

 

Kурсът по немски език с медицинска насоченост на Езиков Център Асториа Груп е подходящ за лекари и медицински сестри. Също така и за общ персонал в лечебните заведения и санаториуми, които желаят да подобрят уменията си в общуване с чуждестранни пациенти или да работят в Германия, Австрия, Швейцария или Лихтенщайн.

курс по немски език за медициСистемата „Deutsch im Krankenhaus” запознава курсиста с цялата необходима лексика от ежедневието в болница, поликлиника или друг вид лечебно заведение. Усвояват се и се затвърждават езикови умения по приемане, лечение и изписване на пациент, както и административните процедури в дадено лечебно заведение.

Системата включва учебник и работна тетрадка в едно тяло, както и CD-та с упражнения за слушане и разбиране.

Обучението е разнообразено с многобройни допълнителни материали в зависимост от конкретните нужди и цели на нашите клиенти.

За участие в курса по немски език с медицинска насоченост са необходими предварителни познания по езика на ниво А2 спрямо Общоевропейската езикова рамка.

На всички успешно завършили курса на обучение по немски език за медици се издава Удостоверение за завършено ниво и степен на владеене на езика в съответствие с Европейската езикова рамка.

Обучението се провежда от опитни преподаватели, запознати в детайли както с изискванията на съответните изпити, така и с медицинската терминология.

По време на обучението се набляга на говорни ситуации от ежедневието на работното място в сферата на медицината. Използват се специални изготвени за целта учебници и материали, където се разглеждат теми като: епикриза, анамнеза, медикаменти, диагностика, лечение, хранителен режим.

курс по немски език за лекари, медицински сестриЩе обогатите речниковия си запас именно с терминология от Вашата професионална сфера. Същевременно ще придобиете представа и от ежедневието, реда и системата в немските медицински заведения, така че периода Ви на адаптация на новото работно място в Германия да бъде възможно най-лек и кратък.

Изключително важно условие, за да навлезеш бързо в работния процес било на лекар, медицинска сестра или болногледач в Германия е да умееш да комуникираш с целия персонал и с пациентите на немски език.

Ако искаш да си на сигурната страна и в Германия да мислиш спокойно за кариера и професионално израстване, а не да се чудиш, как беше това на немски език, избери този специализиран курс.

Ако имате желание да работите в Германия като социален асистент, но Ви спъват недостатъчните познания по немски език или пък просто искате да доусъвършенствате уменията си, ние можем да Ви помогнем в това начинание. Предлагаме специално пригодено точно за професията на социален асистент интензивно обучение, с помощта на което бързо да придобиете нужните за тази дейност говорни умения, които са минималното изискване от немските клиенти.

Ако не сте от София, това не е пречка, защото във времето на технологиите можем да прехвърлим класната стая виртуално навсякъде.

Курс по немски език за лекари и медици, подходящ за студенти по медицина, лекари и специалисти, работещи в областта на здравеопазването. Благодарение на този курс ще усъвършенствате езиковото си ниво, медицински немски езиккато обогатите речника си и усвоите нови езикови похвати за изразяване, характерни за Вашата специалност. Хирургия, неврология, гинекология – изучавайте термини, тясно свързани с Вашия профил.

Предлагаме Ви индивидуални занимания или групово обучение по общ и специализиран медицински немски език.

Курсовете са организирани според Общата европейска езикова рамка в пет нива- от А1 до С1. За участие в курса по немски език с медицинска насоченост са необходими предварителни познания по езика на ниво А2 спрямо Общоевропейската езикова рамка.

Курс по немски език за медици, медицински немски език, немски език за лекари и медицински сестри, Асториа Груп

Учебен център „Асториа Груп“ извършва обучение както на възрастни, така и на деца и ученици, от абсолютно начинаещи до сертификатни нива. Организираме курсове по Общ Немски, Бизнес немски, Немски език в хотелиерството и ресторантьорството, Технически немски, Подготовка за TestDaf, ZSD, ZOP.

Всички курсове се провеждат в три възможни форми групово обучение, индивидуална форма или комбиниран курс. Можете да заявите Вашето желание за обучение чрез контактна форма или на посочените телефони.

Медицински немски - нива А2/B1

Благодарение на този курс ще усъвършенствате езиковото си ниво, ще обогатите речника си и усвоите нови езикови похвати за изразяване, характерни за Вашата специалност.
Курсът е планиран динамично според личните изисквания и въпроси на участниците. Предвидени са 40 учебни часа и следните теми:
1. Начини за търсене и намиране на работа в Германия, писане на автобиография и мотивационно писмо,
2. Писмо за кандидатстване за определена позиция. Симулация на интервю за работа.
3. Особености на немската осигурителна система и здравеопазване, йерархия, работа в екип. Работа в спешен център, прием в отделение, визитация, изписване.
4. Писане на анамнеза, най-често използвани съкращения в немския медицински език, дискусии.
5. Анамнеза – упражнения.
6. Специфични изследвания във Вaшата специалност, писане на епикриза, дискусии.
7. Епикриза – упражнения.
8. Формуляри: медицинска бележка, заявление за допълнително лечение/рехабилитация, съобщение за смърт, попечителство над тежко увредени пациенти.

Целта на системата “Deutsch im Krankenhaus” e подготовка по немски език за лекари и медицински сестри. Учебникът е насочен към работещите в областта на медицината, които искат да усвоят немската терминология, за да преодолеят езиковата бариера между тях и немскоговорящите им колеги и пациенти. В рамките на дванадесет глави, учащите ще преминат през различни ситуации, свързани с работното ежедневие – общуване с колеги и общуване с пациенти. Първият работен ден; Болницата; Легла, измиване и профилактика; Храна; Тяло и оплаквания; Водене на документация; Интервю за работа и снемане на анамнеза; Преди и след операцията; Медикаменти; Разговори по телефона Курсът е с комуникативна насоченост, като в основата на обучението е заложено засилено упражняване на говорни умения и слушане с разбиране.

Новото издание на успешното помагало Deutsch im Krankenhaus е насочено към лекари и помощния персонал и развива комуникативните умения във важни професионални ситуации – от приемане на разговор за посещение, обгрижване, подготовка на операция, до водене на документация.

Медицински немски - нива B2/C1

курс по медицински немски език за лекариВ нашия курс по медицински немски език ще се запознаете с основните медицински понятия, както и с най-важните езикови средства за комуникация в ситуации, специфични за професионалното ежедневие на един лекар, като например:

✔️ водене на разговор с пациент

✔️ обсъждане на резултати от изследвания

✔️ Писане на анамнеза, най-често използвани съкращения в немския медицински език, дискусии.

✔️ Анамнеза – упражнения.

✔️ Специфични изследвания във Вaшата специалност, писане на епикриза, дискусии.

✔️ Епикриза – упражнения.

✔️ Формуляри: медицинска бележка, заявление за допълнително лечение/рехабилитация, съобщение за смърт, попечителство над тежко увредени пациенти.

✔️ Множество примерни изпити

Усъвършенствайте немския си с нас! Сега имате възможност да развиете знанията си по медицински немски език с помоща на езиков център Асториа Груп! Заповядайте при нас! Предлагаме Ви висок хорариум на обучение на разумни цени, гъвкав график и приятна атмосфера! Ние ще Ви помогнем да се реализирате и да прескочите езиковата бариера! За вас, медицински работници, лекари, медицински сестри, акушери… всички които искате да опитате щастието си в Германия предлагаме курс по медицински немски език със специфичната медицинска терминология плюс множество граматични упражнения, които ще ви помогнат да се потопите в болничната атмосфера, за да се чувствате уверени в разговор с пациентите. Обучението се провежда по известната система на Hueber „Menschen im Beruf“, която е създадена специално за работещи курсисти в сферата на медицината. За да бъде обучението Ви ефективно е необходимо да сте преминали основните нива по основен немски език А1 и А2, които ще Ви помогнат по-лесно да комуникирате с натрупаната до сега лексика и граматика, за да се усъвършенствате в съответната област, а именно – медицината.

  • Свободно избираем график на обучението.
  • Възможност за комбинирано обучение чрез присъствени лекции + онлайн платформа.
  • Индивидуална насоченост спрямо Вашите предпочитания.

Курсове по немски език за медици

Съдържание:

Deutsch für Mediker

✔️ Die Körperteile; Die Körperorgane und -systemen; Körperpflege und Gesundheitfactoren

✔️ Krankheiten – Präventation und SchutzmaßnahmenFieber, Grippe, Erkältung

✔️ Alergien und Autoimunkrankheiten

✔️ Drüsen und Hormonenkrankheiten; Gefäßekrankheiten

✔️ Gehirn und Nerven; Zentrale und vegetative Nervensystem

✔️ Hals – Nase – Ohren

✔️ Ernährung. Die Stöffe. Die Stoffwechselung.

✔️ Herz

✔️ Die Nothilfe

✔️ Schwangerschaft

✔️ Infektionskrankheiten

✔️ Gelenke, Muskel und Knochen

✔️ Verdauungssistem

✔️ Nieren und Harnwege

✔️ Magen und Darm

✔️ Lungen

✔️ Mund und Zähne

✔️ Die Kinderkrankheiten

✔️ Beim Arzt – Sprachübung

✔️ Untesuchungmethoden

Допълнително информация:

120 минути

времетраене на посещение

20 посещения

18 лекционни посещения
2 тестови посещения

12 курсиста

максимален брой курсисти в група

Подготовка за сертификатни изпити IELTS или TOEFL, Подготовка за сертификатни изпити

онлайн платформа за обучение

8 седмичен достъп до онлайн упражнения

Предимства на онлайн курсовете по Немски език

курсове немски, курсове по немски, курсове по немски език варна, курсове по немски език, курсове немски език, курсове по немски, курсове немски език, курсове немски, немски език, курсове по немски език

курсове по английски език варнаИнтернет достъп

Това ви дава възможност да се обучавате в най-подходящото за вас време – вие определяте кога. Изберете и най-удобното за вас място – онлайн обучението може да се проведе и в дома ви!

Онлайн курс по немски език ниво А2Изобилие от изчерпателни видео демонстрации

Във всеки един от модулите имате на разположение качествено заснети и напълно изчерпателни видео уроци. Това е нашият начин да направим онлайн обучението изключително приятно за вас и същевременно изясняваме всеки аспект от взетия материал.

онлайн курс по английски а2, онлайн курс по английски b1, онлайн английски b1Връзка с преподавател

Вашият преподавател е на разположение за всичките ви въпроси относно онлайн обучението! Не се затруднявайте излишно, попитайте го.

обучение по немски език, курсове по немски език, курсове по немски език варна, курсове немски варнаДостъп от всяко устройство

Благодарение на съвременните технологии, ще можете да преминавате уроците, в своите курсове немски език, и през мобилни телефони и таблети. Това предимство на обученията ни отваря много и интересни възможности пред вас – насладете им се!

онлайн английски език, онлайн английски език за начинаещи, онлайн английски а2, онлайн руски език за начинаещи, онлайн немски език а2Подробни и пълни уроци + упражнения

Направили сме уроците максимално ясни и изчерпателни. Всичко в тях се случва „стъпка по стъпка“, придружено с подходящото онагледяване. А междувременно сме се погрижили и за вашата практическа работа.

онлайн курс по английски езикБезплатен сертификат

За разлика от много наши колеги, ние ще ви издадем сертификат за преминатия курс абсолютно безплатно! Той ще е на ваше разположение веднага, след като преминете успешно обучението си!

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top