Да обикнеш Франция! Култура, кухня и изисканост

От: “Кухнята на французите”
живот по френски. Култура, ястия и прецизност.

L’amour, L’amour !

Франция е известна, както с романтичните си улички на изкуството и бутиковите си френски кафенета, така и с френските си шансони! Мелодията на френските песни и уличните музикани звучат почти на всеки ъгъл, а усещането е завладяващо. Да се храните в мелодична френска обстановка е повече от романтично.

Голяма част от туристите, преди да посетят Франция започват да изучават френски език. С доза самочувствие и увереност можем да се справим в ежедневните леки и приятни ситуации. А когато поръчваме и избираме от менюто в някой френски ресторант или известно френско кафе го правим с лекота. Звучен, мелодичен и приятен за слушане и говорене – Френският език води класацията за най-романтичен и красив език.

Какво гали небцето на човек?

Нима има някой, който да не е чувал за Франция и нейните изтънчени ястия?А колко от Вас са ги опитвали?
Френската кухня е известна по цял свят със своята изтънченост, а френските ястия едни от най-предпочитаните.Те направо галят небцето на човек!
Французите се славят, като най-големите майстори и производителите на сирена. Произвеждат над 400 вида сирена! Най-известни и популярни от тях са: прясното сирене, твърдото, отлежало и известното на всички нас: сиренето с плесен.

Поглед хвърлен върху френските пекарни

 

Стилът на французите, френски ястия, шансони и животът в който можеш да се влюбиш. Пътят на традициите, френските пекарни и мн. други

Когато се разходате и по френските улички, а не само на булеварда Champs-Élysées – ( О, Шанз- Елизе! ) няма как да не забележите и кокетните френски пекарни. Там ние спираме поглед върху едни малки  сладкишчета в различни цветове и  многобройни видове пълнеж –Да, това са: Френски макарони. Французите са майстори и в приготвянето на различни видове сладкиши.

А френските кхйу-minкроасани са толкова известни във Франция, колкото и Айфеловата кула в Париж. Пухкави, маслени, запечени и приготвени с любов, няма как да не искате да опитате.
Кроасан и хубаво френско кафе- Мда! Това е типичната – френска закуска!
Като кажем “закуска по английски“, се сещаме за доста калорична закуска (пържени яйца и бекон). А във Франция френската закуска се слави с лекота и изисканост.

Месни и местни деликатеси.

Като става дума за месо, французите обичат да си похапват и се славят с приготвянето на заешко.Телешкото приготвено по много прецизен начин също е неустоимо. В Русия например по руски приготвено месото се обработва топлинно в продължение на повече минути, а френските готвачи го приготвят „алангле“.

Желаем Ви скорошно пътуване до Франция 🙂 !
Au revoir!

10/04/2023

0 responses on "Да обикнеш Франция! Култура, кухня и изисканост"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top
X
X