НАЧАЛО Форуми WordPress – Създайте своя сайт днес Инсталиране на WordPress на вашия компютър с wamp server.

Инсталиране на WordPress на вашия компютър с wamp server.

Преглеждане на 6 съобщения - от 1 до 6 (от всички 6)
 • Автор
  Публикации
 • #80381

  Анонимен
  Неактивен

  Здравейте!
  В модул 2 – Инсталиране на WordPress на вашия компютър с wamp server.. на стъпка 3 когато се опитам да вляза в phpMyAdmin ми иска име и парола.. не си спомням до сега да съм въвеждала такива .. и нямам достъп… Къде греша?
  Благодаря.
  Поздрави

  #80382

  Анонимен
  Неактивен

  Здравей,

  И аз стигнах до същата стъпка. Поразрових се в Google и в един форум са писали, че може да се влезе с потребителско име root, а на парола оставяш празно. При мен се получи. Моля, някой по-опитен да даде съвет дали това е правилния начин.

  Поздрави!

  #80777

  Анонимен
  Неактивен

  Здравейте, не ми се получава да направя тази точка.

  Запазете файла и след това в браузъра напишете localhost/wordpress/  (или localhost/’името на базата данни’)

  Пише следното:
  Error establishing a database connection
  не мога да разбера къде съм направила грешка.

  Благодаря.

  Поздрави

   

  #80947

  Анонимен
  Неактивен

  <span style=“color: #313b3d; font-family: verdana, geneva, sans-serif; text-align: justify;“>От контрол панела на вашият хостинг отидете на phpMyAdmin и създайте нова база данни. Това не можах да го направя</span>

  #81221

  Анонимен
  Неактивен

  @Margarita успяхте ли да се справите с тази точка?

  Аз имах същата грешка, оказа се че идва от неправилни юзърнейм и парола. Оправи се като в wp-config.php промених тези редове по следния начин, т.е. добавих си главния юзър на phpmyadmin – root и паролата му, която е празна и вече нямам проблеми:

  /** MySQL database username */

  define(‘DB_USER’, ‘root’);

  /** MySQL database password */

  define(‘DB_PASSWORD’, “);

   

  #81305

  moderator
  Регистриран потребител

   

  Здравейте!

  Правилно сте се ориентирали. Според настройките по подразбиране за достъп до PhpMyAdmin в WampServer не се изискват потребителско име и парола, но ако все пак системата го изисква, то можете да пробвате с
  Потребителско име: root
  Парола: без парола

  Съществува файл с конфигурациите за PhpMyAdmin, в който можете да проверите зададените потребител и парола. Намира се намира в:
  Вашата директория, в която сте инсталирали WampServer (обикновено е C:) -> папката wamp -> папката apps -> папката phpmyadmin -> файла config.inc.php
  Можете да отворите файла, за да проверите какви са потребителят и паролата за phpmyadmin (базата данни):

  Когато инсталирате WordPress, ще бъдете попитани за Потребителско име и Парола – това са съответно root и без парола.

  Ако сте успели да влезете в PhpMyAdmin, то ето стъпките оттук нататък:

  1.     1.  Насочете се към Databases и създайте нова база от данни (Важно! Името на базата от данни трябва да бъде същото, като името на папката, в която разархивирате файловете на wordpress)

  А ето и папката, в която сме поставили файловете за инсталиране на WordPress, до нея можете да достигнете и като изберете www directory от менюто на Wamp. Обърнете внимание, че имената на базата данни, която създадохме и папката, в която са файловете съвпадат (Learningwordpress-test):

  2.      След, като сте разархивирали файловете за инсталация в посочената папка, насочете се към Localhost от менюто на Wamp. Изберете името на проекта от графата Your Projects:

  *Ако не успявате да отворите своя проект, отидете отново в своята www директория, намерете файла index.php и коригирайте този ред (направете го на False):

  3.      Ако всичко върви добре, можете да стартирате инсталацията на WordPress:

  ·        Избор на език:

   

  ·        В този прозорец ни се обяснява какво трябва да направим, относно базата данни, за да се изпълни правилно процеса (Вече е направено). Обяснено ни е също, че ще се създаде автоматично файл, наречен wp-config.php, както и че ако това не стане автоматично, можем сами да си създадем такъв, като редактираме файла wp-config-sample.php, който се намира в папката с файлове на WordPress. След промяната, ще е нужно да го запазим като wp-config.php:

   

  ·        Тук трябва да въведем информация относно базата данни.
  Името на нашата база данни е Learningwordpress-test. Потребителско име е root. Парола няма, а другите неща ще си дойдат по подразбиране:

   

  ·        Ако виждате този надпис, значи всичко е наред:

  ·        До сега въвеждахме само потребителско име и парола за базата данни, сега вече ще е нужно да измислите потребителско име за самия сайт (Администратор на сайта):

  Надяваме се, че успявате да инсталирате Wamp, както и WordPress. Оставаме на разположение, ако възникнат още въпроси.

Преглеждане на 6 съобщения - от 1 до 6 (от всички 6)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top
X
X