Отговори на: Джаджи

#83493

admin
Регистриран потребител

Здравейте,

Wordpress идва с няколко базови разширения и джаджи след инсталацията. За допълнителни функционалности могат да се инсталират допълнителни плъгини и джаджи.

Всичко в WordPress може да се променя визуално, но за целта е необходимо да имате познания поне по CSS и да редактирате системните файлове на конкретната джажда.

Много от разширенията, които са налични в библиотеката с разрирения, имат зададени функционалности за промяна на изгледа по лесен за потребителя начин. Всички те са строго индивидуални и различни при различните плъгини и джажди. За това ще е необходимо да експериментирате с инсталацията на различни разширения, за да видите дали те ще паснат на визията, която искате да постигнете в сайта си. Тъй като наличните (безплатни) разширения са много, в уроците сме показали как да инсталирате и използвате няколко от тях за целите на проекта, който създаваме, както и как принципно се работи с разширения. Ако желаете да постигнете по-различен ефект, ще е необходимо да прочетете документацията (инструкциите за употреба) на разширенията, които вече имате, за да разберете конкретно дали те ще ви свършат работа. По същия начин можете да прецените дали си заслужава да се инсталира допълнително друг плъгин и как да работите с него.

Джаджата Календар се използва, за да покаже всички направени публикации според датата им на публикуване, т.е. кликвате върху определена дата от календара и виждате всички статии, които са направени в сайта на тази дата. В тази връзка няма как да се покаже следващия месец, тъй като за следващия месец няма създадени публикации, функцията на тази джаджа (календара) не е да показва датата, а публикациите от конкретната дата.

Базовите джаджи и разширения, с които идва инсталацията на WordPress обикновено са настроени да използват цветовете и шрифтовете, които са зададени за съответната тема.

Можете да потърсите допълнително разширение, акто изпишете “calendar” в секцията за търсене на допълнителни разширения за инсталация. Там ще ви се покаже списък с различни плъгини и джаджи свързани с календари, насрочване на събития (Events) и други подобни. Разгледайте разширенията, прочетете документацията и преценете дали ще ви свършат работа. Принципите на работа с джаджи и разширения сме ги разгледали в уроците, така че не би трябвало да имате проблем с употребата им.

Оставаме на разположение!

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top
X
X