НАЧАЛО Форуми WordPress – Създайте своя сайт днес Инсталиране на WordPress на вашия компютър с wamp server. Отговори на: Инсталиране на WordPress на вашия компютър с wamp server.

Отговори на: Инсталиране на WordPress на вашия компютър с wamp server.

НАЧАЛО Форуми WordPress – Създайте своя сайт днес Инсталиране на WordPress на вашия компютър с wamp server. Отговори на: Инсталиране на WordPress на вашия компютър с wamp server.

#81305

moderator
Регистриран потребител

 

Здравейте!

Правилно сте се ориентирали. Според настройките по подразбиране за достъп до PhpMyAdmin в WampServer не се изискват потребителско име и парола, но ако все пак системата го изисква, то можете да пробвате с
Потребителско име: root
Парола: без парола

Съществува файл с конфигурациите за PhpMyAdmin, в който можете да проверите зададените потребител и парола. Намира се намира в:
Вашата директория, в която сте инсталирали WampServer (обикновено е C:) -> папката wamp -> папката apps -> папката phpmyadmin -> файла config.inc.php
Можете да отворите файла, за да проверите какви са потребителят и паролата за phpmyadmin (базата данни):

Когато инсталирате WordPress, ще бъдете попитани за Потребителско име и Парола – това са съответно root и без парола.

Ако сте успели да влезете в PhpMyAdmin, то ето стъпките оттук нататък:

1.     1.  Насочете се към Databases и създайте нова база от данни (Важно! Името на базата от данни трябва да бъде същото, като името на папката, в която разархивирате файловете на wordpress)

А ето и папката, в която сме поставили файловете за инсталиране на WordPress, до нея можете да достигнете и като изберете www directory от менюто на Wamp. Обърнете внимание, че имената на базата данни, която създадохме и папката, в която са файловете съвпадат (Learningwordpress-test):

2.      След, като сте разархивирали файловете за инсталация в посочената папка, насочете се към Localhost от менюто на Wamp. Изберете името на проекта от графата Your Projects:

*Ако не успявате да отворите своя проект, отидете отново в своята www директория, намерете файла index.php и коригирайте този ред (направете го на False):

3.      Ако всичко върви добре, можете да стартирате инсталацията на WordPress:

·        Избор на език:

 

·        В този прозорец ни се обяснява какво трябва да направим, относно базата данни, за да се изпълни правилно процеса (Вече е направено). Обяснено ни е също, че ще се създаде автоматично файл, наречен wp-config.php, както и че ако това не стане автоматично, можем сами да си създадем такъв, като редактираме файла wp-config-sample.php, който се намира в папката с файлове на WordPress. След промяната, ще е нужно да го запазим като wp-config.php:

 

·        Тук трябва да въведем информация относно базата данни.
Името на нашата база данни е Learningwordpress-test. Потребителско име е root. Парола няма, а другите неща ще си дойдат по подразбиране:

 

·        Ако виждате този надпис, значи всичко е наред:

·        До сега въвеждахме само потребителско име и парола за базата данни, сега вече ще е нужно да измислите потребителско име за самия сайт (Администратор на сайта):

Надяваме се, че успявате да инсталирате Wamp, както и WordPress. Оставаме на разположение, ако възникнат още въпроси.

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top
X
X