Флаговете на Европейските страни

Какво символизират флаговете на страните от Европа

В днешно време отвсякъде ни залива информация от цял свят. Напоследък много често свързваме културата по света с начин на живот, хранене, известни личности и т.н. Те са интересни, цветни, и в нашето забързано, и често, еднообразно ежедневие имаме нужда от нова и нова информация, здравословни съвети или просто да се разсеем. Всъщност всичко се променя толкова бързо, че това, което е на мода днес, утре вече е забравено. Ако погледнем в миналото, ще ни стане ясно, че културата на хората по различните страни непрекъснато се развива и модернизира според взаимодействието между народите. Въпреки това, всяка култура винаги ще носи отпечатъка на това, което е била някога. Има символи, които няма да бъдат забравени, защото хората ще ги поддържат живи, чрез действията и думите си. Например флаговете са нещо, на което не винаги обръщаме особено внимание, но те представят страните и символизират важни моменти от историята на дадената страна.

Обединеното Кралство

Флагът на Обединеното Кралство представлява съюза на страните, като обединява знамената на Англия, Шотландия, Ирландия и Уелс. Цветовете са според покровителите на държавите както следва – червен кръст на Английския Свети Джордж, диагонален червен кръст на Ирландския Свети Патрик и диагонален бял кръст на Свети Андрю на Шотландия.

Германия

При германския флаг – черната и червената лента изобразяват движението на немските войници след нападението на Наполеон, а жълтото е символ на благородството. германски флаг

 

Русия

Руското знаме е създадено през 17ти век от Цар Петър I, който след посещението си в Холандия, решава, че руският флот също трябва да има свой флаг. Така той решава да използва цветовете от холандския трибагреник, за да направи дизайна на знамето на своята страна.руски флаг Синият цвят е цветът на Света Богородица, закрилница на Русия. Червеният символизира държавността, а белият – свободата и мира. Флагът се приема за официален през 1883 г., но след Октомврийската Революция са го заменили с червено знаме със сърп и чук. По-късно на 22 август 1991 са възстановили предишния трибагреник. Русия чества като официален празник „Ден на националния флаг“.

Франция

Знамето на Франция е направено през 1790 г. Бялото е цветът на краля и неговата династия, която е управлявала страната до Френската Революция. френски флагСиният и червеният са цветовете на Париж – дрехите на френските революционери са били с тези цветове, когато са нападали Бастилията. Някои смятат, че знамето символизира революционното мото – свобода (синьо), равенство (бяло) и братство (червено).

Испания

Флагът на Испания е направен от две червени линии в горната и долната част, и жълта линия между тях – два пъти по-широка от всяка от линиите. Испанският герб е съставен от шест различни символа на областите от страната – Златният замък в Кастилия, червеният лъв на Леон, червени и жълти райета от Арагон, златните вериги на Навара, нар от Гранада и лилия (често се използва наименованието на френски език – fleur-de-lis) – символ на къщата на Бурбон. испански флагГербът е ограден от Стълбовете на Херкулес – това е митологичното наименование на протока Гибралтар. Върху тези стълбове е поставена Императорската и до нея Кралската корона. Около тях е поставено мотото на испански език “Plus Ultra”, което означава „Още отвъд“. То се отнася до откритията на Колумб.

23/06/2017

0 responses on "Флаговете на Европейските страни"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top