Типове учащи

Всеки човек е уникален. Начинът, по който възприемаме и запомняме информацията също е уникален. Въпреки това, ние от Езиков Център Асториа Груп забелязахме нещо любопитно. Хората, изучаващи чужди езици могат да бъдат категоризирани в няколко по-големи групи. Така наречените типове учащи. Всеки тип разбира се има свои особености, както положителни, така и отрицателни.

Тип Слухар

Това са може би хората, с които се работи най-лесно. Самия процес на учене е предимно на изучавания чужд език, бил той английски, немски или някой друг чужд език. Основната отличителна черта на този тип учащи е, че много лесно запомнят чужди думи само като ги чуят. Граматиката също така се усвоява лесно, като се обяснява на преподавания език.

Като единствен недостатък на слухарите може да се изтъкне факта, че лесно губят концентрация. Понеже лесно запомнят всичко, което чуят е необходимо преподавателя да задържа вниманието към себе си, ангажирайки в същото време тяхното.

Тип Граматик

Тези хора се отличават с големи затруднения в областта на граматиката. Чуждите думи не са проблем, но езиковата бариера е по-силно изразена. Хората, от този тип изискват от преподавателя всичко да се записва и да се правят преводи на голяма част от материала. За да се преодолеят проблемите на граматиците е необходимо продължителността на обучението да е по-голяма. При тази група учащи, преподавателя набляга на упражненията за слушане и говорене.

Тип Папагалче

От всички обучаващи се, това е най-изпълнителната група. Този тип хора усвояват материала лесно, независимо дали става дума за слушане, научаване на нови думи или граматика. Характерното за тях е, че вземат пример от този преподавателя.

Тип Дете

С тази група се работи изключително трудно. Както подсказва  и името, те много приличат на малки деца по отношение на поведението си. Причината за това е, че се опитват да наложат своето темпо върху преподавателя и върху цялата група (в случай че са записани в групово обучение). Основните проблеми са, че с тях се работи по-бавно и понякога се опитват да НЕ правят определени неща, посочени от преподавателя – текущи задачи или домашни.

23/02/2017

0 responses on "Типове учащи"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top