Безплатна магистратура в чужбина

Ние в Езиков Център Асториа Груп знаем, че образованието е нещо изключително важно.  Ако искаме да се развиваме трябва да учим. Логично след бакалавърската степен много студенти се питат „А сега накъде?“. Някои се насочват към пазара на труда, докато други решават да продължат образованието си. И защо не? Магистратурата е уникалната възможност за придобиване на нови знания и умения. Тя може да помогне за преодоляването на още едно стъпало към успешната реализация след края на обучението. Какво по-хубаво от безплатна магистратура?

Безплатна магистратура

Влизането на България в ЕС отвори нови врати пред студентите. По-широките възможности при избор на образование са нещо, което не трябва да пренебрегваме. В повечето европейски страни образованието е достъпно. Къде обаче можем да получим магистърска степен безплатно? Отговорът се крие на бреговете на Балтийско море. В държави като Дания и Швеция, всеки студент от ЕС има широк избор от безплатни бакалавърски и магистърски програми на английски език.

Швеция е една от малкото държави, които предлагат безплатни бакалавърски и магистърски програми на английски език за чужденци. Това нарежда страната редом с Дания сред първенците по нискобюджетни и в същото време качествени възможности за придобиване на западно-европейска диплома. Липсата на такси обаче далеч не е единственото предимство на Швеция като образователна дестинация. Страната е привлекателна и за онези, които държат на качественото обучение с акцент върху практиката. Шведските университети са тясно свързани с индустрията и бизнеса – много често по време на следването си студентите работят по проекти, предоставени от различни компании с интерес в съответният сектор.

В последните години Дания се превърна в една от най-търсените от българските студенти европейски дестинации. Причините се крият в големия избор на учебни заведения, международно признатите дипломи и квалификации, множеството програми на английски език и разбира се не на последно място във факта, че образованието в Дания е безплатно.

И двете държави се отличават с високия си стандарт на живот. Макар че образованието е безплатно, хубаво е да се вземат предвид и всекидневните разходи. Средно разходите на месец възлизат на около 700 – 1000 евро. Студентите трябва да си заделят по около 400 евро месечно за храна, транспорт, учебни материали и др. Наемите в студентките общежития са между 240 и 400 евро на месец. Ако предпочитате стая под наем в частен дом трябва да отделите между 200 и 500 евро. Чувствително по-скъпо излиза самостоятелното наемане на апартамент, но някои студенти го предпочитат като си поделят разходите с други съквартиранти.

23/02/2017

0 responses on "Безплатна магистратура в чужбина"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top