Образование в Холандия

Защо да изберем Холандия?

Холандците като нация, са известни с предприемаческия си дух и нюхът за велики открития. Идеята на холандското образование е винаги да се оставя пространство за идеите на студентите. Никога не се знае, кой може да бъде следващият основател на Philips или следващия Ван Гог. Почти всеки един университет в Холандия предлага програми на английски език. Те са достъпни не само за холандски студенти, но и за студенти от целия свят. Ако избереш образование в Холандия, ти ставаш международен студент.  Когато завършиш – международен служител. Холандия е известна с това, че е една от най-толерантните нации в света, с процент на не-холандско население около 20%. Това означава, че в Холандия, без значение от къде си, никога няма да се чувстваш самотен и дискриминиран.

Висшето образование в Холандия

Повечето хора смятат, че обучението в страната на лалетата е трудно достъпно за българите. Причината за това са два много популярни мита – за цената на образованието и холандския език. Холандското образование е относително достъпно, а и в същото време се смята за едно от най-престижните в света. Годишната такса се равнява на 1951 евро като има възможност за изплащане на вноски, или чрез студентски заем. Ежедневните разходи не са по-високи от другите европейски страни. Стаите за студенти струват около 300-350 евро. Разходите за транспорт и храна пък възлизат на 200-250 евро месечно. Така сумата необходима на един студент е между 600 и 800 евро на месец.

Необходимо ли е да знам холандски език? Отговорът е не. Почти всеки университет предлага бакалавърски и магистърски програми на английски. Единственото изискване е притежанието на един от следните сертификати – IELTS, TOEFL или Cambridge. Освен това при желание за научаване на местния език, всеки университет предлага курсове по основен холандски.

Друго важно нещо, което вълнува тези, които са избрали образование в Холандия, са възможностите за реализация. Всички програми в университетите по приложни науки имат задължителен семестър стаж в международна компания. В повечето случаи, университетите имат списък с отворени позиции в определени компании, но за тях е необходимо да се кандидатства като за реална работа. В академичните университети няма предвиден стаж в програмата. Повечето студенти, след като завършват своята бакалавърска степен в Холандия, започват да работят в компанията, в която са карали стажа си. Процентът на студенти, които са започнали работа веднага след завършването си (1-2 месеца), е необичайно висок в Холандия – около 90%.

Ако твърдо сте решили да учите в чужбина – помислете дали Холандия не е правилната дестинация.

11/04/2023

0 responses on "Образование в Холандия"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top