Обучение в Англия

От Езиков Център Асториа Груп се запитахме, каква е причината млади хора да записват интензивен курс по английски, онлайн обучение английски за начинаещи, да се интересуват от курсове, обхващащи нива от А1 (Elementary) до C2 (Advanced) и то в ускорен вариант. И след кратко проучване, стигнахме до следния извод. След като завърши училище, всеки си задава въпроса „ами сега?“. В днешно време по-добрата перспектива е да продължи образованието си.  Изборът на специалност обикновено е първата крачка от пътя към получаване на висше образование. Следващата стъпка е изборът на държава ако решите да учите в чужбина. Ако владеете добре английски език, Англия е една добра дестинация. В случай, че изберете обучение в Англия е необходимо да изберете и подходящото учебно заведение. Откъде да получите информация и как да направите проучване? Основните опции са две: да се обърнете към консултантска фирма или сами да направите проучване.

Избор на университет

Изборът на университет е комплексна задача, свързана с лични и професионални предпочитания. По тази причина всеки от нас трябва да се ориентира според собствените си предпочитания. Преди да започнете каквото и да е проучване, добре е да помислите върху някои основни неща:

  1. най-добрият английски университет не значи непременно най-добро образование по конкретната избрана от вас специалност;
  2. разумният избор на учебно заведение включва и преценка на: преподавателския състав, местоположението, учебната база и възможностите за настаняване в общежитие;
  3. две еднакви програми често имат различен учебен план във висшите училища, проверете какво точно искате да изучавате.

В Англия има над 300 висши учебни заведения – университети, колежи, технически институти. Част от тях редовно присъстват на образователни изложения у нас. Посетете щандовете и презентациите им, така ще добиете представа за тях от личен опит, макар и периферен.

Ако вече сте се спрели на няколко университета, с дребни различия по-между им, и се колебаете между тях, идва моментът добре да прецените някои неща. Първо, какви са приоритетите Ви. Престижът на учебното заведение, съдържанието на програмата, по-ниската таксата или условията на живот, които се предлагат. В помощ за Вашия избор на университет би било местоположението му и възможностите за ползване на общежитие. Тук не става въпрос само за финансовата страна, но и за възможността за създаване на контакти и активно участие в студентския живот. Големият град, особено ако е столицата Лондон, означава по-високи разходи за живот, но и по-голяма близост до обществени и културни събития и присъствие в активна международна общност. Това е огромен плюс за студентите в областта на изкуствата и бизнеса например.

UCAS

Кандидатстването, в почти всички случаи, става онлайн през UCAS. Сайтът е изключително подреден, а нужната информация за процеса по попълване на документите за кандидатстване е написана просто и ясно.

През UCAS имате право да кандидатствате за 5 места, независимо от комбинациите университет-специалност. След като получите отговори, имате право на два избора от тези пет – един Firm (Твърд/сигурен) и един Insurance (Застраховащ). С Firm избирате университета, който е вашето първо желание. С Insurance маркирате този, в който искате да отидете, ако не покриете изискванията на Firm. Insurance изборът ви трябва да е с по-ниски изисквания от Firm, иначе се обезсмисля това право. Останалите избори се отказват.

Финансиране

Ако желаете да ползвате заеми, които да покрият таксите ви за обучение и сте гражданин на държава в EC, имате право на заем към Student Loans Company. Той покрива изцяло таксите Ви за обучение, а го връщате след като завършите само ако имате доходи над определен минимум. Ако не сте получили бланка от UCAS, кандидатстването става с ръчно попълнен формуляр, изпратен по пощата, със заверено копие на лична карта / международен паспорт. Крайният срок за изпращане на документите, който трябва да спазите, за да си получите парите преди началото на учебната година е 25 юни. За заема може да кандидатствате до 9 месеца след началото на учебната година. Ако вече сте завършили едно висше образование е възможно тези заеми да ви бъдат отказани.

Образованието в Англия е отлична възможност, понеже университетите са сред водещите в света. Ето защо, когато опре до избор на университет, придържайте се към правилото да търсите най-добрия за избраната специалност. Уверете се, че ще изучавате точно това, което искате и че ще получите образователната степен, която ви е нужна, а останалото може да е въпрос на компромис.

23/02/2017

0 responses on "Обучение в Англия"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top