Немски език за медици

„Изкуството на медицината се състои от три елемента: болест, болен и лекар.“ – Хипократ

Kурсът по немски език с медицинска насоченост (немски език за медици) на Езиков Център Асториа Груп е подходящ за лекари и медицински сестри. Също така и за общ персонал в лечебните заведения и санаториуми, които желаят да подобрят уменията си в общуване с чуждестранни пациенти или да работят в Германия, Австрия, Швейцария или Лихтенщайн.

Курсове по немски език за медици подходящи за лекари и медицински сестри. Езиков Център Асториа Груп Медицински немски език, немски за лекари

Системата „Deutsch im Krankenhaus” запознава курсиста с цялата необходима лексика от ежедневието в болница, поликлиника или друг вид лечебно заведение. Усвояват се и се затвърждават езикови умения по приемане, лечение и изписване на пациент, както и административните процедури в дадено лечебно заведение. Освен, че запознава с основната граматика и лексика от ежедневния живот, курсът акцентира и насочва комуникативните умения във важни професионални ситуации – от приемане на пациенти и разговор за посещение, обгрижване, подготовка на операция, до водене на документация и запознаване с важни аспекти от здравната система на немско говорящите страни.

Системата на обучение в курсовете по немски език за медици (лекари и медицински сестри) включва учебник и работна тетрадка в едно тяло, както и CD-та с упражнения за слушане и разбиране.

Обучението е разнообразено с многобройни допълнителни материали в зависимост от конкретните нужди и цели на нашите клиенти.

За участие в курса по немски език с медицинска насоченост са необходими предварителни познания по езика на ниво А2 спрямо Общоевропейската езикова рамка.

На всички успешно завършили курса на обучение по немски език за медици се издава Удостоверение за завършено ниво и степен на владеене на езика в съответствие с Европейската езикова рамка.

„В медицината главното лекарство се явява самият лекар.“ –
Дмитрий Нагиев

Кратко съдържание на обученията по немски език за медици:

Die Körperteile; Die Körperorgane und -systemen; Körperpflege und Gesundheitfactoren
Krankheiten – Präventation und SchutzmaßnahmenFieber, Grippe, Erkältung
Alergien und Autoimunkrankheiten
Drüsen und Hormonenkrankheiten; Gefäßekrankheiten
Gehirn und Nerven; Zentrale und vegetative Nervensystem
Hals – Nase – Ohren
Ernährung. Die Stöffe. Die Stoffwechselung.
Herz
Die Nothilfe
Schwangerschaft
Infektionskrankheiten
Gelenke, Muskel und Knochen
Verdauungssistem
Nieren und Harnwege
Magen und Darm
Lungen
Mund und Zähne
Die Kinderkrankheiten
Beim Arzt – Sprachübung
Untesuchungmethoden

28/09/2022

0 responses on "Немски език за медици"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top