Коледни обичаи в Испания

В Испания Коледните празници са едни от най-значимите чествания. Коледните обичаи в Испания са винаги символ на радост, семейна задружност и благодат. От друга страна, това е време на любопитни традиции, типични за страната.

Повдигни глава и виж елхата в Puerta del Sol

Коледни обичаи в Испания, Езиков Център Асториа Груп

Коледни обичаи в Испания – Когато студът започне да се усеща в Мадрид, хората знаят, че е дошло времето за поставяне на официалното Коледно дръвче. Както обикновено се прави и с домашните елхи, столичани поставят и тази елха на видно място. А къде по-видно от километър 0? Защо всички в Испания са така луди по нея ли? Може би заради 14-етажната си височина и над 90 000 лампички, които смайват както испанци, така и чужденци. Гледката е още по-вълнуваща от вътрешната част на елхата.

Националната Коледна лотария – неизменна част от всички Коледни обичаи в Испания

Националната Коледна лотария в Испания

Всяка година се струпват опашки от хора, които искат да си купят билети за el Gordo – теглене на лотарията, което се осъществява на 22 декември. Наградният фонд е от максимум 4 милиона евро.

 Другият Дядо Коледа Коледни обичаи в Испания, Испанския Дядо Коледа

Освен Papá Noel подаръците се носят и от Los Reyes Magos (Тримата влъхви), както и Olentzero (в Navarra и el País Vasco). Това е една от най-любимите традиции на децата там. За разлика от България, където малчуганите получават подаръците си на 25-ти демеври, обичаят се чества на 6 януари и е познат още като el Día de los Reyes. С приключването на коледните празници в Испания остава този така жадуван от децата ден. Искате да говорите с дядо Коледа на испански език – ние ще Ви помогнем!

Еl Roscón de ReyesКоледни обичаи в Испания, Езиков Център Асториа Груп

El Roscón de Reyes е питка от сладко тесто, най-често украсена със захаросани плодове, с пълнеж от шоколадов или друг крем и покрита с кристализирана захар в различни цветове. Приготвя се както в Испания, така и в много страни от Латинска Америка. Във вътрешността на сладкиша се крие играчка или друга подобна ‘награда’. Най-често е фигурка, изобразяваща бебето Исус. Противно на очакваното, този, който открие предмета, е отговорен за приготвянето или купуването на питката за следващата година, така че El Roscón определено не е еквивалент на нашето новогодишно късметче.

0 responses on "Коледни обичаи в Испания"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top