Извънредни мерки за предотвратяване на COVID-19

 

Извънредни мерки за предотвратяване на COVID-19
Езиков Център Асториа Груп

 

През януари 2020 г. Световната здравна организация (СЗО) обяви взрива на новото заболяване, причинено от коронавирус в провинция Хубей, Китай, за спешна ситуация за общественото здраве с международно значение.

СЗО и властите отговорни за здравеопазването във всички страни по света предприемат мерки за ограничаване на взрива от COVID-19. Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех. Необходимо е цялото общество, включително и дружествата и работодателите, да участваме активно, ако искаме мерките да постигнат резултати.

 Как се разпространява COVID-19

Когато човек, заразен с COVID-19, се изкашля или издиша, във въздуха се освобождават капки заразна течност. Повечето от тези капки падат по околните повърхности и предмети – бюра, маси, телефони. Околните могат да се заразят с COVID-19, ако докоснат заразена повърхност или предмет и след това докоснат очите, носа или устата си. Ако са на един метър или по-близо до човек, заразен с COVID-19, могат да се заразят и като вдишат капките издишани от заразения човек.

 

 Предотвратяване на разпространението на COVID-19 на работното място.

  • Повърхностите (бюра и маси) и предметите (телефони, клавиатури) трябва да бъдат редовно избърсвани с дезинфектант.
  • Измивайте често ръцете си с вода и сапун – миенето убива вируса по ръцете и предотвратява разпространението на COVID-19.
  • Ползвайте защитни маски (обикновени хирургически маски, не маските N95), както и хартиени кърпички, при първи симптоми на хрема или кашлица, докато са на работа.
  • Всеки, който има дори лека настинка, или много слаба висока температура (от 37,3 C нагоре), е препоръчително да си остане у дома. Това важи и за хора, които са взели обикновени медикаменти като парацетамол/ацетаминофен, ибупрофен или аспирин, които могат да прикрият симптомите на заразата.

Предприети извънредни мерки за провеждане на обучение по
чужд език от Езиков Център Асториа Груп

От 14.03 – се въвежда хоум офис режим за всички служители на фирмата. Гореспоменатият режим е с продължителност до 06.04 включително.

Предвидените занятия – групови и индивидуални ще бъдат провеждани, посредством Виртуална Класна Стая (ВКС), достъп до която ще бъде предоставен на всеки наш клиент. За да се достъпи съответната ВКС е необходимо да имате на разположение интернет достъп и устройство с микрофон – настолен компютър / лаптоп / таблет / мобилен телефон.

Апелираме гражданите да използват електронните услуги с цел недопускане и ограничаване разпространението на коронавируса.

Процесите при административното обслужване на всички Наши курсисти продължава.

Можете да използвате имейл info@astoria-academy.com както и телефон за връзка +359890 320 053 за запитвания и записвания.

10/04/2023

0 responses on "Извънредни мерки за предотвратяване на COVID-19"

Leave a Message

АСТОРИА ГРУП

Казват, че има много начини да научим чужд език, но това е маркетингова стратегия. Ние знаем - за да проговорим е нужно време и спокойна обстановка, нужни са упражнения и преговор, необходим е специален подход към всеки клиент.

ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ

Нови курсове

top